Jalan Tani

Jalan Tani

Next Project

This house at Jalan Tani is a playful collage of positive and negatives on its facades. The front has a north-eastern orientation which invites daylight, thus a series of opaque and transparent surfaces creates a visual experience in its interior and exterior. The combined horizontal white strips and unfinished concrete to create a composite cuboid form. Crisp edges coupled with a neutral palette lends the structure an understated elegance. The exterior also incorporates bĂ©ton brut, intentionally exposing the raw concrete in an industrial minimalist style. The consistent black and wooden aesthetic connects the interior and exterior, and maintains a studio-like decor. The porosity of space within is maintained – columns as the main structural support and clear glass sliding doors as spatial markers. Hence, the spacious interior offers opportunities to host guests and incite social activity.